Renteloos €60.000 lenen voor je renovatie

Goed nieuws voor de enthousiaste renoveerder: vanaf 1 september 2022 kan je tot wel €60.000 renteloos lenen voor je renovatieproject. Daarmee wil de Vlaamse Regering jou een stevig duwtje in de rug geven om je woning energiezuiniger te maken. Hoe bekom je deze renteloze lening en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Immo Vastima informeert je graag!

Renteloos €60.000 lenen voor je renovatie


Waarom renoveren?


Nu we dagelijks om de oren worden geslagen met de uit de pan swingende energieprijzen is een energiezuinige woning meer dan ooit een noodzaak. Een degelijke isolatie en energiebesparende maatregelen kunnen het kostenplaatje van je verwarming aanzienlijk temperen. Warmteverlies vermijden, efficiënt verwarmen en koelen en de switch van fossiel naar hernieuwbaar zijn een aantal belangrijke elementen in de strijd tegen de woekerfacturen. Uiteraard vergen deze ingrepen ook een fikse investering die het gemiddelde gezin vandaag niet zomaar kan neertellen. Om deze drempel te verlagen en de Vlaming te motiveren om alsnog deze werken te laten uitvoeren, werd de Mijn VerbouwLening in het leven geroepen. Deze lening staat je toe renteloos je renovatiewerken te prefinancieren.

 

Klimaatneutraal wonen tegen 2050


Uit grootschalig Europees onderzoek bleek dat gebouwen verantwoordelijk zijn voor maar liefst 36% van de totale CO2-uitstoot van ons werelddeel. Daarom wil Europa actief inzetten op het behalen van een reeks ambitieuze doelstellingen. Tegen 2030 wil men de uitstoot van CO2 verlagen met 55% en tegen 2050 volledig klimaatneutraal zijn. Dat betekent concreet dat iedere woning tegen dan minstens een A-label op het EPC-attest moet hebben staan.

Vandaag stellen we vast dat eengezinswoningen gemiddeld een E-label (!) toegekend kregen en appartementen een C-label. Werk aan de winkel dus.

 

Hoeveel kan je lenen en wie heeft er recht op?


Eerder werden tal van premies en subsidies toegekend die je financieel een stuk vooruithelpen bij je renovatieproject. Het renteloze renovatiekrediet, de EPC-labelpremie en de energielening+ liggen al een tijdje voor het grijpen. Vlaanderen voegde deze energie- en woonpremies samen tot Mijn VerbouwPremie. Vanaf 1 oktober 2022 kan je deze makkelijk online aanvragen.

 

Welke werken kan je financieren met Mijn VerbouwLening?


Deze maatregel biedt je financiële steun bij alle investeringen die je woning energiezuiniger en energie-efficiënter maken. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Het isoleren van je dak, muren of vloer
  • Het plaatsen van hoogrendementsglas 
  • Het installeren van een zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler of gascondensatieketel
  • Investeringen in woonkwaliteit: elektricitiet, sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren. 
Wil je precies weten voor welke premies jouw project in aanmerking komt en op welk premiebedrag jij recht zal hebben? Maak dan gebruik van de online simulator van de Vlaamse Overheid, of neem gerust contact op met Immo Vastima. Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw woondroom.

Nog vragen?

Heb je zelf nog een vraag? Is iets je niet helemaal duidelijk? Denk je nog aan een geschikt blogartikel of met welke vastgoedvraag word jij geconfronteerd? Aarzel dan niet ons te contacteren, jouw suggesties en vragen, zijn van harte welkom.

Laat van je horen

Recente artikels

Welkom op onze nieuwe website!

Het jaar 2020 staat integraal in het teken van grootschalige veranderingen. Voor iedere stiel, op elk vlak, voor elk van ons. Het vertrouwde werd omgegooid en vanzelfsprekendheden werden schaars of ve...

Teruggave van verkooprechten?

Ben je van plan je woning te verkopen? Heb je weleens gehoord dat je in dat geval misschien recht hebt op een teruggave van verkooprechten (of registratierechten)? Of dat op jou van toepassing is...

Erfdienstbaarheden - als je je grond moet delen

Niets zo vervelend dan de kleine lettertjes lezen, maar het kan je toch wat leed besparen. Vooraleer je een woning koopt, is het heel belangrijk om te weten of er erfdienstbaarheden op rusten. Grondig...