Vraag én antwoord over vastgoed


Het kopen of verkopen van vastgoed brengt duizend-en-één vragen met zich mee. Lees hier de meest gestelde vragen over vastgoed en ontdek meteen alle antwoorden.

?
Wat is meeneembaarheid en wat betekent het voor jou?

Gepubliceerd op 10/09/2017

Bij meeneembaarheid worden de registratierechten die je betaalde op je eerste woning overgezet naar je nieuwe woning. Lees hier of jij in aanmerking komt.

Lees meer
?
Meerwaardebelasting op vastgoed en bouwgrond

Gepubliceerd op 10/09/2017

In België geldt 16,5% meerwaardebelasting op vastgoed dat binnen de 5 jaar verkocht wordt. Voor bouwgrond is dat zelfs 33%. Gelukkig zijn er uitzonderingen.

Lees meer
?
Je woning kopen of verkopen: met of zonder btw?

Gepubliceerd op 10/09/2017

Kan ik mijn woning met 21% btw (ver)kopen? Ja, maar ook zonder btw. Lees hier alle voordelen en nadelen.

Lees meer
?
Hoeveel registratierechten betaal je bij de aankoop van je nieuwe woning of appartement?

Gepubliceerd op 10/09/2017

Registratierechten of verkooprechten betaal je als je een nieuw huis koopt. Bereken hier hoeveel jij betaalt voor je nieuwe woning.

Lees meer

De inlichtingen, zoals meegedeeld op deze pagina, zijn louter van algemene informatieve aard en kunnen geenszins als sluitende professionele juridische adviesverlening worden beschouwd. Vastima is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de informatie.

Uw eigendom snel verkopen?


Laat uw woning gratis schatten.

U wil uw eigendom snel en zorgeloos verkopen aan de beste prijs? Dat treft. Dat willen wij ook. Daarom bieden we u een gratis waardebepaling van uw vastgoed. En ontvangt u na verkoop ook alle attesten gratis. Benieuwd? Bel of mail ons.